mondkapje

Verplichte mondkapjes onbelast vergoed

Vanaf 1 juni is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht voor iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer. Vanwege een verwachte toename van het gebruik van OV zal de 1,5 meter afstand niet haalbaar zijn en daardoor is een mondkapje verplicht.

Werkgevers mogen de kosten van mondkapjes onbelast vergoeden of verstrekken aan werknemers die met openbaar vervoer naar het werk reizen. Op de site van de Belastingdienst staat een korte toelichting over deze gerichte vrijstelling.

De gerichte vrijstelling betekent dat de vergoeding niet ten laste komt van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR). Op de site van de Belastingdienst staat nog niet vermeld aan welke voorwaarden je moet voldoen voor het verstrekken van deze vrijstelling.

Geen btw op mondkapjes

Een andere maatregel die nog verder wordt uitgewerkt, is de btw over de levering van mondkapjes. Vanaf 25 mei tot in ieder geval 1 september is over de levering van mondkapjes geen btw verschuldigd. Verkopers van mondkapjes kunnen de voorbelasting blijven aftrekken. De regelgeving wordt op dit moment uitgewerkt. De bedoeling van deze maatregel is dat de mondkapjes goedkoper worden voor de consument.

Heb je vragen over de WKR?

Neem contact met ons op.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *