ondernemingsplanning

Nut en noodzaak van een ondernemingsplanning

Je hebt een goedlopende onderneming. Hoe blijf je de concurrentie een stap voor, behoud je je klanten en trek je nieuwe klanten aan? In de dagelijkse praktijk heb je te maken met innovatie, nieuwe productietechnieken, wel of geen inzet van e-commerce en andere vraagstukken. Ondertussen veranderen de eisen van je personeel. Deels door wetgeving, deels door groei en ontwikkeling. Kortom: je opereert in een dynamische omgeving. Hoe ga je als succesvolle ondernemer om met deze dynamiek?

Wat is een succesvolle ondernemer?

Een ondernemer die op het juiste moment het gat in de markt ziet en erin springt? Iemand met een goed ontwikkeld onderbuikgevoel en gevoel voor zakendoen? Iemand die zorgvuldig risico’s afweegt? De succesvolle ondernemer is iemand die naast ondernemerstalent veranderingen verwerkt in een ondernemingsplan. Deze combinatie maakt dat je net die voorsprong behaalt op je concurrentie. Wanneer doe je een ondernemingsplanning? We raden je aan om dit minimaal één keer per jaar te maken. 

Wanneer is een ondernemingsplanning zinvol?

  • wanneer je een onderneming start
  • bij een snelle groei die in banen geleid moet worden
  • onderbouwing van een investeringsplan of overname
  •  basis voor de uitvoering van een marketing- en salesstrategie
  • als uitgangspunt voor optimalisatie van de bedrijfscultuur
  • ter beoordeling van geplande acties

Wat is de belangrijkste functie van het ondernemingsplan? Inzicht verschaffen over de acties die zijn gedaan of nog gedaan moeten worden. Wat werkt wel, wat werkt niet. Wat kan beter? Van belang is om deze informatie te delen met betrokkenen zoals werknemers, stakeholders, kapitaalverschaffers. 

Plans are nothing, planning is everything!

Bewustwording is key

Een ondernemingsplanning maken gaat over bewust aan de slag gaan met de toekomst van je onderneming. Dat is een investering van tijd die na verloop van tijd vruchten afwerpt. Hoe beter je bent voorbereid op toekomstige ontwikkelingen, groei, en andere ontwikkelingen, hoe beter je kunt anticiperen. 

Welke redenen zijn voor jou belangrijk om te werken aan een ondernemingsplanning? 

Hulp nodig of meer informatie over het maken van een ondernemingsplanning? Neem contact met ons op. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *