Getrouwd? Laat je huwelijksvoorwaarden regelmatig controleren.

Gefeliciteerd met je huwelijk. Wij wensen jullie veel geluk samen. Voordat je verder gaat met genieten van elkaar nog even dit. Ben je getrouwd onder huwelijksvoorwaarden? Zet in je agenda dat je deze voorwaarden samen doorloopt en nagaat of ze nog passen bij jullie huidige situatie? Hier zijn wat tips:

1.  Al even getrouwd? 

Ben je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Dan is er een grote kans dat je de keuze voor de inhoud al bij het aangaan van het huwelijk hebt gemaakt. Het kan natuurlijk dat andere huwelijksvoorwaarden beter bij jouw huidige situatie passen. Door de jaren zijn de wetten gewijzigd en misschien ook jouw persoonlijke situatie en wensen. Laat daarom jouw huwelijksvoorwaarden (regelmatig) controleren en, indien nodig, aanpassen.

2. Kom jouw periodiek verrekenbeding na!

Heb je huwelijksvoorwaarden met een periodiek verrekenbeding? Dan is het heel belangrijk dat je deze voorwaarden steeds nakomt. Je moet dus de inkomsten periodiek verrekenen. Als je dit niet doet, dan kan dat grote nadelige gevolgen hebben. Mocht jouw huwelijk dan namelijk onverhoopt eindigen, dan wordt afgerekend alsof er sprake was van een gemeenschap van goederen.

3. Ben je huwelijksvoorwaarden vergeten? Maak deze alsnog op

Ben je onlangs getrouwd en was het de bedoeling om huwelijksvoorwaarden op te maken, maar ben je dat in alle haast of zenuwen vergeten?

Je kunt dat in 2020 alsnog doen. Het is dan wel belangrijk dat je kunt aantonen dat je al voor je ging trouwen van plan was om huwelijkse voorwaarden aan te gaan. Uiteraard mag je dan geen scheidingsprocedure hebben doorlopen.

Ga je trouwen en wil je meer advies over wat bij jou/jullie past of meer informatie over jouw huwelijksvoorwaarden?

Neem contact met ons op. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *